Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Oplev de permanente udstillinger og oplevelser under Tall Ships Races

Er du kunstinteresseret - eller vil du udforske det maritime fag tæt på. Så grib muligheden under Tall Ships Races 2022.

Oplev det maritime torv

Maritimt Torv

De maritime fag og interesser er centrale for Esbjergs status som Danmarks EnergiMetropol, og derfor er de selvfølgelig også en del af The Tall Ships Races.

Søg mod Det Maritime Torv på Trafikhavnskaj, hvis du vil komme tæt på livet til søs og blive klogere på mulighederne for at tage en maritim uddannelse og vælge et fag med et helt hav af muligheder.

Fredag den 8. juli omkring kl. 15 kan du opleve en lille flig af, hvad det vil sige at arbejde til søs, når der i havnebassinet gennemføres en redningsøvelse.

Kunstudstilling

Nordsøens liv og mennesker

Ved Tværkaj kan du opleve ”Nordsøens liv og mennesker”. Udstillingen er et samtidshistorisk kunst- og læringsprojekt, der tager udgangspunkt i kunstmaler Mathilde Fengers idé om kunstnerisk at skildre den ikoniske danske aktivitet i Nordsøen i otte store oliemalerier.

Projektet og udstillingen på havnen er et vidnesbyrd om et internationalt lokalsamfund, der er omdrejningspunkt for mennesker og arbejdspladser og det finder sted derude på Nordsøen, hvor himmel og hav går i ét – og inde på land.

Udsnit af værket ”Arbejde ved brøndene” af Mathilde Fenger, olie på lærred, 186 x 225 cm., 2021.