Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Maritimt teater

Med nogle af verdens flotteste sejlskibe som en fantastisk kulisse vil besøgende fredag og lørdag kunne opleve forskellige teaterkompagnier, der bruger kajen som scene. Mød verdens kendteste sømand, et optog af pirater, en hvalunge og en havfrue.

Hvad kan du opleve?

Ved begge havnebassiner vil gadeteatre være med til føje en ekstra dimension til alt det, der kan opleves langs kajfronten. 

Spanske Centre de Titelles de Lleida har indarbejdet japansk origamikunst i en optræden, som skal minde os om klimaforandringerne, når tre dukkefører leder blåhvalungen, Kujira, langs kajen til hvalens sang. Optoget begynder på hjørnet af Trafikhavnskaj og Tværkaj kl. 12.30 både fredag og lørdag. 

Banjocircus har pakket en masse spinat, når de slipper Skipper Skræk løs på kajen. Han gør sig selvfølgelig klar til at kæmpe for Olivias kærlighed. Fredag kl. 15.30 foran skibet Shabab Oman i Trafikhavnen og lørdag kl. 13.30 ved Maritimt Torv langs Trafikhavnskaj.

Havfruen Havdis vækkes til live af Maria Riecks, som viser skatte fra havets bund og fortæller om livet i havet. Oplev havfruen fredag kl. 13.30 ved Maritimt Torv langs Trafikhavnskaj og kl. 15.30 lørdag ved skibet Shabab Oman.

Always Drinking Marching Band sender et piratoptog ud for at erobre kajen med masser af musik fra de syv verdenshave i forestillingen Gaderne er vores. Optoget begynder fredag og lørdag kl. 16 ved Landgangen i Dokhavnen, og optoget fortsætter via Nordre Dokkaj.

KUJIRA af Centre de Titelles de Lleida fra Spanien

Rid med på bølgen og følg hvalungen KUJIRA gennem byen!

Marionetteater/Parade

Aldersgruppe: Alle

Tid: Fredag og lørdag kl. 12.30

Varighed: 50 minutter

Sted: På hjørnet af Tværkaj og Trafikhavnskaj

Et poetisk hval-optog, som er produceret i samarbejde med spanske og japanske kunstnere, sætter fokus på klimakrisen.

Kujira betyder hval på japansk. I halen på en blåhvalunge, og dens tre dukkeførere, bliver vi ledt gennem byen til hvalens sang. Den minder os om, at vi skal passe på den smukke jord vi har. Hvalens klagesang er en analogi på vores skræntende klode og råb om hjælp.

Kujiras design er inspireret af japansk origamikunst. Dens sammensvejsede metalplader er symbol på styrke og skrøbelighed. Blåhvalen er jo verdens største dyr, men set i forhold til de klimaforandringer, er den lige så skrøbelig og sårbar som origamifoldet papir…

GADERNE ER VORES af Always Drinking Marching Band fra Spanien

Fest, dans og vilde sørøverviser!

Interaktiv musikparade

Aldersgruppe: Alle

Tid: Fredag og lørdag kl. 16

Varighed: 45 minutter

Sted: Ved Landgangen i Dokhavnen

Bliv blæst omkuld af det omrejsende band, der ledes af syv søstærke pirater og en karismatisk frontfigur, der gør krav på gaderne som vores alle sammens festplads.

I spektakulære gule og sorte kostumer, skaber banden et iøjnefaldende og yderst festligt optog, der spiller alt fra uventede covers, originale kompositioner, moderne klassikere og overraskende og sjove musikalske indslag. Folkene bag forestillingen er en farverig blanding af musikere, skuespillere, dansere og digtere, der siden 1997 har optrådt i deres hjemland Spanien, men også i Europa, Asien, Afrika og Amerika.

Så tag på togt med Always Drinkring Marching Band og slå dig løs til den kraftfulde og usædvanlige lyd fra de syv verdenshave.

SKIPPER SKRÆK & OLIVIA af Banjocircus fra England/Schweiz

En bomstærk sømand, hans store kærlighed og en dåse spinat!

Teater

Aldersgruppe: Alle

Tid og sted:
Fredag 15.30 ved Shabab Oman
Lørdag kl. 13.30 ved Maritimt Torv

Varighed: 40 minutter

Du kender fortællingen fra tegneserien Skipper Skræk og Olivia, men du har aldrig fået den serveret på denne måde før: Et stærkt(!) show for alle med spinat, cirkuskunstner, livemusik og en masse kærlighed. En dåse spinat, så er han klar til at kæmpe for Olivia, kvinden, der gør den ellers så hårde fyr, blød i knæene. 

Oplev duoen helt tæt på, mens de kombinerer imponerende og skøre kundskaber som jonglering, ethjulet cykel, akrobatik, balancegang, lasso og fascinerende kropskomik. Husk at spise din spinat og gør dig klar. Hvem ved, måske bliver du en del af showet!

HAVFRUEN HAVDIS af Maria Rieck fra Danmark

Mød en ægte havfrue!

Eventyr og fortælling

Aldersgruppe: Alle

Tid og sted:
Fredag kl. 13.30 Maritimt Torv
Lørdag kl. 15.30 Shabab Oman

Varighed: 50 minutter

Er du mellem 4-9 år, og har du lyst til at opleve en rigtig havfrue, kigge på muslinger og høre havets susen i en konkylie? Så kom med!

Gennem vandets vuggende bølgegang, skyder havfruen Havdis op over vandoverfladen, og hendes smukke glitrende sølv-grønne havfruehale kommer til syne. Med sig har hun alverdens af havets skatte og spændende historier fra livet under havets overflade.

En inddragende og inkluderende forestilling, hvor du får lov til at se nærmere på havets skatte og høre eventyrlige fortællinger fra havets bund. En ekstraordinær mulighed for at komme helt tæt på en rigtig havfrue.