Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Sejl med som trainee

Nu har du chancen for at komme på dit livs eventyr med et af de flotte tall ships og møde en masse andre unge mennesker fra hele verden!

Tag med på dit livs sejltur

Er du mellem 15 og 25 år og klar på en sommerferieoplevelse af de helt store?

Så meld dig som trainee. Du får en unik mulighed for at sejle med på et af sejlskibene under the Tall Ships Races fra Kristiansand til Esbjerg den 1.-7. august 2025.

Som trainee bliver du en del af livet ombord på de store sejlskibe og giver en hånd med arbejdsopgaverne. Det er en fantastisk mulighed for også at møde unge fra andre lande.

Skibene kommer fra forskellige lande i Europa, og de er vant til at have unge, uerfarne sejlere med ombord foruden det faste mandskab, som er professionelle sejlere.

Puds engelskkundskaberne af, pak køjesækken og gør dig klar til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Du kan se en video om livet som trainee ombord på et tall ship her!

Hvad er et tall ship?

Et tall ship er et stort, traditionelt rigget sejlskib og ikke et af de skibe, du normalt ser i Esbjerg Havn. At sejle med på et sådant skib er en meget anderledes oplevelse end at sejle med et moderne skib. Faktisk er det en oplevelse, som færre og færre får.

Det der gør din oplevelse endnu mere unik er, at den største del af besætningen ombord skal være under 25 år. De gamle skibe er derfor fulde af liv og glade dage.

Hvad skal du kunne?

Har du aldrig sejlet før, er det ingen hindring. Du skal bare have et åbent sind, gåpåmod, lysten til at være sammen med andre mennesker og være klar til at kommunikere på engelsk. Der er også både danske, norske og svenske skibe med i flåden.

Du får mulighed for at lære egenskaber som samarbejde, kommunikation og lederskab. Det er alle ting, der er med til at få skibet sikkert i havn. Dertil kommer de helt praktiske pligter så som at sætte sejl, klatre op i masterne, lave mad, pudse messing og sågar navigere skibet.

Alt i alt kommer du måske lidt ud af din comfort zone, men du til gengæld nogle helt unikke oplevelser! 

Når skibet er i havn

Når skibet lægger til kaj i Esbjerg, starter anden del af trainee-livet. Der er arrangeret forskellige aktiviteter for besætningerne, hvor du kommer til at dyste mod trainees fra de andre skibe. Der er desuden arrangeret en festlig Crew Parade op gennem byens gader og et sjovt Crew Party, hvor alle besætningsmedlemmerne spiser og fester sammen.

Sådan kommer du med 

Din billet ombord kan udløses på to måder:

1. Du kan vælge at finde en sponsor, som betaler 10.000 kr., og din sponsor bliver en del af Sailors’ Club med dertilhørende rettigheder, som for eksempel invitation til en reception ombord på et af de store sejlskibe under The Tall Ships Races i Esbjerg. Med en sponsor er du sikret en plads på et skib. Læs mere om Sailors' Club her.

2. Du kan vælge at betale 2.500 kr. i egenbetaling. I dette tilfælde er du med i lodtrækningen om en af de 150 pladser.

Begge muligheder er inklusiv forplejning og transport til Kristiansand med bus og færge.

Informationsmøde

Kom og hør mere om turen

Nysgerrig på, hvad det vil sige at sejle med? Kom til informationsaften på Erhvervsakademi Sydvest Esbjerg på Spangsbjerg Kirkevej 103, den 14. november 2024 kl. 19-21.