Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Om The Tall Ships Races

Den imponerende flåde af traditionelle sejlskibe kommer igen til Esbjerg.

I august 2025 bliver Esbjerg sluthavn for The Tall Ships Races fra den 6.-9. august. Det betyder et glædeligt gensyn med de imponerende skuder ved kajkanten langs Esbjerg Havn.

The Tall Ships Races gæstede sidst Esbjerg i 2022, men har gennem en lang årrække været en tilbagevendende begivenhed startende i 1993 og med afholdelse i 2001, 2014 og 2018.

Flotte skibe og masser af underholdning

Vanen tro ser hele byen ser frem til denne spektakulære begivenhed, hvor besætninger og besøgende sætter hinanden stævne til Europas største gratis maritime familiebegivenhed.

Fra den 6.-9. august forvandles industriområderne ved Esbjerg Havn midlertidigt til et festivalområde med oplevelser, stande og masser af god underholdning.

Begivenhedens absolutte stjerne er de smukke og historiske skibe, som deltager i kapsejladsen og som dermed også besøger Esbjerg. 

Mange kender Esbjerg som Danmarks EnergiMetropol og en førende spiller i energiomstillingen, og det vil både  besøgende og besætninger også opleve under The Tall Ships Races. Med en rig maritim arv og en forpligtelse til bæredygtig energi er Esbjerg og The Tall Ships Races et godt match. 

The Tall Ships Races slutter i Esbjerg

Et festligt punktum på den danske vestkyst

Som værtshavn i 2025 bliver Esbjerg koblet på som femte og sidste havn, hvor flåden anløber Esbjerg i august 2025 efter at have besøgt Le Havre, Dunkirk, Aberdeen og Kristiansand.

Mødet mellem nationer og den kulturelle udveksling har siden 1956 været en kongstanke hos Sail Training International, som står bag den maritime sejlbegivenhed. 

Du kan læse meget mere om The Tall Ships Races på Sail Training Internationals eventside her

Trainees sejler med

De unge får en forsmag på livet til søs og lærer at begå sig i en international besætning. 150 trainees forventes at sejle med i 2025.

Bliv trainee